Tomatpaj med rökt fyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomatpaj med rökt fyllning

Lyxig och saftig tomatpaj med rökt fyllning. Klassisk rökt korv blandas i en livfull, aptitretande röra med yoghurt, chilisås och kajennpeppar. En modern, lite kryddstark och underbar paj.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka samman mjölet med matfettet, skuret i mindre bitar, tomatpuré och timjan, gärna i en matberedare.
  3. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 25 ca i diameter (för 4 port).
  4. Nagga botten med en gaffel och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
  5. Fyllning: Skölj, ansa och strimla purjolöken. Strimla korven.
  6. Smaksätt matlagningsyoghurt med chilisås och kajennpeppar. Rör i purjo och korv.
  7. Lägg mâchesallaten i pajskalet och klicka över korvröran. Servera pajen genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk vatten
Fyllning
  • 1 purjolök
  • 200 g rökt korv i bit
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 krm kajennpeppar
  • 75 g machésallad
Lägg till i inköpslistan