Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomatmarmelad

Utsökt, förstklassig tomatmarmelad. Apelsin, citroner och vaniljstång, ger en utsökt smak tillsammans med tomaterna. Tomatmarmeladen är snabblagad och läcker och passar bra till fluffiga scones.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala tomaterna. Dela dem i 4 klyftor, gröp ur kärnorna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
  2. Tvätta citrusfrukterna. Riv citronskalet och pressa ut juicen. Skär apelsinerna i tunna skivor och ev sedan i små bitar.
  3. Blanda alltsammans utom sockret i en kastrull. Låt det koka i 20 minuter under lock. Tillsätt sockret och koka i ytterligare 40 minuter. De sista 20 minuterna utan lock.
  4. Kolla att marmeladen är lagom simmig i konsistensen. Ta upp vaniljstången. Häll upp på burkar och förslut.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tomater
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 citron
  • 3 apelsiner
  • 2 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?