Tomatkyckling med oliver

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
3
Tomatkyckling med oliver

Ett utsökt och matigt recept på krämig tomatkyckling med oliver som du serverar med ugnsrostad potatis och spenatröra. Du gör det av bland annat spenat, valnötter, kyckling, tomatsås och kalamataoliver. Mättande och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Tomatkyckling med oliver

Ingredienser

4 portioner

Ugnsbakad potatis

ca 1 kg  delikatesspotatis
2 msk  olivolja
1/2 msk  flingsalt

Spenat

1   paket fryst, tinad bladspenat (à ca 400 g)
1 msk  olja
1/2 dl  lätt krossade valnötter
1/2 tsk  salt
1/2 krm  nymalen svartpeppar

Tomatkyckling

900 g  kycklinglårfiléer
1 msk  olja
1 tsk  salt
2 krm  peppar
2   burkar färdig tomatsås av pastasåstyp, t ex med oliver (à 400 g)
1 dl  kalamataoliver

För alla

Läs noga på ingrediensförteckningen på tomatsåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 9 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Malin Hagman: Lite trist, tyckte vi. Spenaten med nötter tilltalade inte oss. Så när jag skulle justera stekte jag kycklingen ordentligt och hällde på såsen i slutet. Potatisen behöll vi, fast jag tror att det skulle vara gott att byta ut den mot ris. Som tillbehör gjorde vi en sallad med strimlade morötter och vitkål. Det blev en enkel, god rätt. Betyg 4,5

Redaktionen

2009-09-09

Manne Didehvar: Jag gick inte igång på rätten direkt när jag läste och lagade första gången. Men efter min omgörning med hackad persilja, paprika, squash, rödlök och körsbärstomater som fick puttra i en god tomatsås och till det saffransdoftande basmatiris blev det definitivt en rätt för en fredagskväll. Betyg 4,9

Redaktionen

2009-09-09

Sara Gollert: När jag läste receptet tyckte jag att det verkade lite tråkigt. Jag provade med en ekologisk pastasås med basilika, och det blev godare än jag väntat mig. Potatisen blev lite torr, så andra gången blev det bandpasta till i stället. På spenaten smulade jag fetaost. Nu kändes rätten som ett bra alternativ till spagetti och köttfärssås. Betyg 3,4

Redaktionen

2009-09-09

Testa liknande recept

Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Drum sticks chimichurri med rostad potatis
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kyckling och pesto
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med tomater och nötströssel
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk libapizza margharita
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga