Tomatkyckling med oliver
Ett utsökt och matigt recept på krämig tomatkyckling med oliver som du serverar med ugnsrostad potatis och spenatröra. Du gör det av bland annat spenat, valnötter, kyckling, tomatsås och kalamataoliver. Mättande och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakad potatis
ca 1 kg delikatesspotatis
2 msk olivolja
1/2 msk flingsalt
Spenat
1 paket fryst, tinad bladspenat (à ca 400 g)
1 msk olja
1/2 dl lätt krossade valnötter
1/2 tsk salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
Tomatkyckling
900 g kycklinglårfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
2 burkar färdig tomatsås av pastasåstyp, t ex med oliver (à 400 g)
1 dl kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Malin Hagman: Lite trist, tyckte vi. Spenaten med nötter tilltalade inte oss. Så när jag skulle justera stekte jag kycklingen ordentligt och hällde på såsen i slutet. Potatisen behöll vi, fast jag tror att det skulle vara gott att byta ut den mot ris. Som tillbehör gjorde vi en sallad med strimlade morötter och vitkål. Det blev en enkel, god rätt. Betyg 4,5
Redaktionen
2009-09-09Manne Didehvar: Jag gick inte igång på rätten direkt när jag läste och lagade första gången. Men efter min omgörning med hackad persilja, paprika, squash, rödlök och körsbärstomater som fick puttra i en god tomatsås och till det saffransdoftande basmatiris blev det definitivt en rätt för en fredagskväll. Betyg 4,9
Redaktionen
2009-09-09Sara Gollert: När jag läste receptet tyckte jag att det verkade lite tråkigt. Jag provade med en ekologisk pastasås med basilika, och det blev godare än jag väntat mig. Potatisen blev lite torr, så andra gången blev det bandpasta till i stället. På spenaten smulade jag fetaost. Nu kändes rätten som ett bra alternativ till spagetti och köttfärssås. Betyg 3,4
Redaktionen
2009-09-09