Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2007
Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu eller sojaost i stället för fetaost.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Catharina
2022-04-07Har ett tips med den här rätten. Ta bort skinnet på fisken och ev ben i mitten. Lägg i ungsform, slå över färdig tomatsås, smulad feta, oregano och oliver. Salt och peppar. Baka i ugn. Låt kallna och ät på hårt bröd. Mums!
Elisabet
2013-04-22Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.
Ingmarie
2008-03-03Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?