Grekisk makrill

16
2
Grekisk makrill

Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Grekisk makrill

Ingredienser

4 portioner
400 g
makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
200 g
fetaost
2 msk
repad färsk oregano
1 tsk
flingsalt
1 krm
nymalen svartpeppar
1
burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
100 g
kalamataoliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu eller sojaost i stället för fetaost.

Gör så här

Tips

Man kan variera tomatsåsen med olika smaksättningar, t ex basilika.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Elisabet

4/22/2013

Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.

Ingmarie

3/3/2008

Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?

Näringsvärde per portion

Energi 2690 KJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept