Grekisk makrill

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
3
Grekisk makrill

Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Grekisk makrill

Ingredienser

4 portioner
400 g makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
200 g fetaost
2 msk repad färsk oregano
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
100 g kalamataoliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Har ett tips med den här rätten. Ta bort skinnet på fisken och ev ben i mitten. Lägg i ungsform, slå över färdig tomatsås, smulad feta, oregano och oliver. Salt och peppar. Baka i ugn. Låt kallna och ät på hårt bröd. Mums!

Catharina

2022-04-07

Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.

Elisabet

2013-04-22

Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?

Ingmarie

2008-03-03

Näringsvärde per portion

Energi2690 KJ / 640 kCal

Testa liknande recept

Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Makrillmacka med solros
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prästost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makrillsröra med färskost och dill på knäcke
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med rökt makrill och ishavssallad
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga