Grekisk makrill
Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
4 portioner
400 g makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
200 g fetaost
2 msk repad färsk oregano
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
100 g kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2690 KJ / 640 kCal
Kommentarer
Har ett tips med den här rätten. Ta bort skinnet på fisken och ev ben i mitten. Lägg i ungsform, slå över färdig tomatsås, smulad feta, oregano och oliver. Salt och peppar. Baka i ugn. Låt kallna och ät på hårt bröd. Mums!
Catharina
2022-04-07Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.
Elisabet
2013-04-22Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?
Ingmarie
2008-03-03