Grekisk makrill

18
3
Grekisk makrill

Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Grekisk makrill

Ingredienser

4 portioner
400 g makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
200 g fetaost
2 msk repad färsk oregano
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
100 g kalamataoliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu eller sojaost i stället för fetaost.

Gör så här

Tips

Man kan variera tomatsåsen med olika smaksättningar, t ex basilika.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Catharina

2022-04-07

Har ett tips med den här rätten. Ta bort skinnet på fisken och ev ben i mitten. Lägg i ungsform, slå över färdig tomatsås, smulad feta, oregano och oliver. Salt och peppar. Baka i ugn. Låt kallna och ät på hårt bröd. Mums!

Elisabet

2013-04-22

Mycket god och enkel rätt. Utgick från frysta portionsstora filéer. Delade varje filé på mitten.

Ingmarie

2008-03-03

Gott, men inte jättegott! Kanske beroende på att makrillen som jag köpte färsk, inte var så bra nu i slutet på februari. "Såsen" var en fullträff. Funderar på att ersätta makrillen med annan fisk. Några förslag?

Näringsvärde per portion

Energi 2690 KJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden