Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grekisk makrill

Grekisk makrill är en medelhavsinspirerad fiskrätt. Med smak av fetaost, oregano, tomat och kalamataoliver blir fisken mycket aptitlig. Servera gärna med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 8 bitar (för 4 port). Smula hälften av osten över hälften av fiskbitarna och tryck till. Krydda med oregano, salt och peppar. Lägg de resterande filéerna ovanpå.
  2. Hetta upp lite matfett i en panna och stek fisken ca 4 minuter på varje sida.
  3. Häll såsen runtom, tillsätt oliverna och låt allt sjuda på svag värme i ca 5 minuter.
  4. Smula över resten av osten och servera med kokt potatis och någon grönfärgad grönsak samt gärna lite extra oregano.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd tofu eller sojaost i stället för fetaost.

Tips

Man kan variera tomatsåsen med olika smaksättningar, t ex basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g makrill (400 g motsvarar t ex 1 paket fryst, tinad makrill)
  • 200 g fetaost
  • 2 msk repad färsk oregano
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 burk tomatsås (s k pastasås, à 400-500 g)
  • 100 g kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2690 kJ / 640 kCal
Läs mer om näringsvärden