Tomatkompott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatkompott

Sötsyrlig tomatkompott som är en gudomligt gott tillbehör till såväl ostbrickan som en smakrik ostpaj. Satsa på en riktigt god minitomat för bästa smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela hälften av tomaterna. Lägg alla tomater i en vid kastrull. Tillsätt citronjuicen. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  2. Ta från värmen och strö över sockret. Blanda försiktigt. Låt småkoka 5–10 minuter till simmig konsistens. Låt kallna. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Ställ i kylen.
  3. 2–3 timmar före festen: Ta fram kompotten och låt stå i rumstemperatur. Servera gärna till Lyxig ostpaj och/eller en ostbricka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gudomligt god följeslagare till såväl ostpaj som en klassisk ostbricka. Satsa på en riktigt god minitomat för bästa smak!

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 500 g körsbärstomater (gärna på kvist)
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 2 dl socker
Lägg till i inköpslistan