Lyxig ostpaj
Varför bara välja en sorts ost när man kan välja tre? I denna smakrika ostpaj förenas gruyére eller cheddar, ädelost och parmesan till en sagolik enhet. Toppen på buffén!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
20 portioner
300 g smör
7 dl vetemjöl
2 ägg
Fyllning
300 g lagrad ost (t ex gruyère eller cheddar)
200 g parmesan
300 g ädelost eller gorgonzola
4 dl crème fraiche
8 ägg
4 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Den pysslige gör söta små minipajer i stället för en stor i långpanna. Receptet ger 15 minipajer (ca 10 cm i diameter). Tänk på att gräddningstiden blir ca 5 minuter kortare.
Gör du paj till fler än 10 personer är det smart att riva ost i matberedare eller satsa på färdigriven ost på påse, t ex cheddar, västerbottensost och ädelost.
Förvara pajbitarna i en eller flera aluminiumformar lagom höga för att rymma två till tre lager. Lägg en bit bakplåtspapper mellan varje pajlager. Sätt på lock och frys in.
Gör du paj till fler än 10 personer är det smart att riva ost i matberedare eller satsa på färdigriven ost på påse, t ex cheddar, västerbottensost och ädelost.
Förvara pajbitarna i en eller flera aluminiumformar lagom höga för att rymma två till tre lager. Lägg en bit bakplåtspapper mellan varje pajlager. Sätt på lock och frys in.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god! Passar perfekt att servera löjrom, rödlök och crème fraîche till.
Jenny
2013-01-26Hej Britt-Marie: Det går jättbra att halvera receptet då.
Redaktionen
2012-05-22om man ska göra pajerna i vanlig pajform räcker det med att halvera receptet ?????
Britt-marie
2012-05-15