Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing
![Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_31954/cf_259/tomat-_och_ruccolasallad_med_persiljedressing.jpg)
Somrigt läcker tomat- och ruccolasallad som passar utmärkt som förrätt till en mastigare huvudrätt under vinterhalvåret eller som huvudrätt tillsammans med bröd under de varma månaderna. Servera med en uppfriskande persiljedressing och pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
![Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_31954/cf_259/tomat-_och_ruccolasallad_med_persiljedressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g körsbärstomater
1/2 dl pinjenötter
1 liten rödlök
1 påse rucola (à 65 g)
Dressing
1 kruka persilja
3/4 dl olivolja
1 liten vitlöksklyfta
2 tsk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer