Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing

Somrigt läcker tomat- och ruccolasallad som passar utmärkt som förrätt till en mastigare huvudrätt under vinterhalvåret eller som huvudrätt tillsammans med bröd under de varma månaderna. Servera med en uppfriskande persiljedressing och pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing

Ingredienser

4 portioner
500 g  körsbärstomater
1/2 dl  pinjenötter
1   liten rödlök
1   påse rucola (à 65 g)

Dressing

1   kruka persilja
3/4 dl  olivolja
1   liten vitlöksklyfta
2 tsk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatsallad med ruccola
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönsallad med pinjenötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Broccolisallad med tomater och rostade pinjenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Modern klassiker - Baguette med chèvre och honung
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Libapizza med parmaskinka och ruccola
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga