Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomat- och ruccolasallad med persiljedressing

Somrigt läcker tomat- och ruccolasallad som passar utmärkt som förrätt till en mastigare huvudrätt under vinterhalvåret eller som huvudrätt tillsammans med bröd under de varma månaderna. Servera med en uppfriskande persiljedressing och pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Skär tomaterna i hälften. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Varva tomater, lök och ruccola på ett fat.
  2. Dressing: Mixa ingredienserna till dressingen i en mixer eller med en stavmixer. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och toppa med pinjenötterna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g körsbärstomater
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 liten rödlök
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Dressing
  • 1 kruka persilja
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?