Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Ett utsökt recept på körsbärstomat med tryffelcrème och timjan som passar perfekt att servera till förrätt eller tilltugg. Du använder bland annat tomat, färskost, tryffelolja, citron och knaprigt knäckebröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Körsbärstomater: Gnid in körsbärstomaterna med olivolja, socker, salt och svartpeppar.
  3. Ugnsbaka tomaterna i 2 timmar. Låt svalna.
  4. Tryffelcrème: Blanda färskost, typ philadelphia, med tryffelolja, färskpressad citronjuice och flytande honung. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Klicka tryffelcrèmen på knäckebrödsbitarna och toppa med tomat och färska timjanblad.

Ingredienser

Portioner: 10
Körsbärstomater
  • 10 körsbärstomater på kvist
  • olivolja
  • 1 msk socker
  • salt och svartpeppar
Tryffelcrème
  • 200 g färskost
  • 2 tsk tryffelolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
Till servering
  • 10 avlånga, tunna bitar av knäckebröd
  • tomat
  • 10 färska timjansblad till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer