Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan
Ett utsökt recept på körsbärstomat med tryffelcrème och timjan som passar perfekt att servera till förrätt eller tilltugg. Du använder bland annat tomat, färskost, tryffelolja, citron och knaprigt knäckebröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
10 portioner
Körsbärstomater
10 körsbärstomater på kvist
olivolja
1 msk socker
salt
svartpeppar
Tryffelcrème
200 g färskost
2 tsk tryffelolja
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk flytande honung
salt
peppar
Till servering
10 avlånga, tunna bitar av knäckebröd
tomat
10 färska timjansblad till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag blir lite förbryllad över måtten till tomat-oljan: det ska nogsamt mätas upp 1 msk socker, och sen ska man ha olja, salt och peppar i odefinierad mängd? Nå, gott blev det. En förrätt att spara.
Monika
2022-01-08