Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
1
Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Ett utsökt recept på körsbärstomat med tryffelcrème och timjan som passar perfekt att servera till förrätt eller tilltugg. Du använder bland annat tomat, färskost, tryffelolja, citron och knaprigt knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan

Ingredienser

10 portioner

Körsbärstomater

10   körsbärstomater på kvist
olivolja
1 msk  socker
salt och svartpeppar

Tryffelcrème

200 g  färskost
2 tsk  tryffelolja
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  flytande honung
salt och peppar

Till servering

10   avlånga, tunna bitar av knäckebröd
tomat
10   färska timjansblad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Jag blir lite förbryllad över måtten till tomat-oljan: det ska nogsamt mätas upp 1 msk socker, och sen ska man ha olja, salt och peppar i odefinierad mängd? Nå, gott blev det. En förrätt att spara.

Monika

2022-01-08

Testa liknande recept

Färskost med gräslök och najadlax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsnurror med ruccola, wasabi och sesam
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig laxdipp med färskost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostbollar med mango
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fårfiol på knäcke
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga