Tomatkompott

Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Tomatkompott

Sötsyrlig tomatkompott som är en gudomligt gott tillbehör till såväl ostbrickan som en smakrik ostpaj. Satsa på en riktigt god minitomat för bästa smak!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Tomatkompott

Ingredienser

4 dl
500 g körsbärstomater (gärna på kvist)
1 dl färskpressad citronjuice
2 dl socker

Gör så här

00:10:00
00:10:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Blir perfekt konsistens med syltsocker

    Agneta

  • Tyvärr så stelnade inte vår alls. Utan var rejält vattnig under hela processen. Det mera vad som gick fel?

    Caroline

  • Hur länge håller den sig i kylskåpet? Birgitta

    Birgitta

  • Hej Carin! Tyvärr har vi inte testat och vågar inte lova att det blir bra. Risken är att den vätskar sig och förlorar sin konsistens, men prova i små mängder och se hur det går.

    Ica-köket

  • En fantastiskt god kompott som har blivit en riktig favorit! Men jag undrar om den går att frysa in? Just nu har jag så mycket körsbärstomater och jag skulle vilja göra en stor laddning av denna kompott.

    Carin

Testa liknande recept

  • Tomat- och mozzarellaspett
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tonfiskpasta med kapris & ägg
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad