Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomatketchup

Stockholmskrogen AG bjuder på sitt ketchuprecept med Bloody Mary-smaker. Hemligheten i AG:s ketchup heter kanariska tomater, sherryvinäger, riven pepparrot och några droppar Tabasco. Servera ketchupen som tillbehör precis som vanligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i små bitar. Hacka och skala löken.
  2. Blanda tomater, lök, socker och vinäger i en kastrull. Koka på svag värme till ca 1/4 återstår eller tills vätskan kokat in.
  3. Låt svalna och mixa samman.
  4. Skala och riv pepparroten. Rör ner den, worcestershiresås och dijonsenap. Smaksätt med de övriga kryddorna.

Receptet är framtaget av Johan Jureskog i samarbete med kanariska tomater.

För alla

Ketchupen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsinnnehållet är beräknad per deciliter.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1 kg tomater
  • 1 gul lök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sherryvinäger
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk dijonsenap
Smaksättning
  • sellerisalt
  • tabasco
  • rivet citronskal och pressad saft
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 705 kJ / 170 kCal