Tomatbakad fisk med kapris och oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomatbakad fisk med kapris och oliver

Liva upp det frysta fiskblocket genom att först rimma det så blir resultatet saftigt med perfekt sälta. Tillaga sedan under ett tomattäcke med smak av kapris och oliver. Lyxigt till vardags!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ner salt och socker i vatten. Vispa tills salt och socker har lösts upp. Lägg i den frysta fisken och låt tina i kylen i minst 6 timmar (kan stå i kylen upp till 1 dygn).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och chiliflakes i olja ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt oliver, kapris och tomater. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  4. Sära på fiskfiléerna. Torka dem lätt med hushållspapper och lägg i en oljad, ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö ev över persilja. Servera gärna med ris och en grön sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket fryst fisk (t ex hoki eller sej, à 400 g)
  • 2 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 l vatten
  • olivolja
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chiliflakes (red hot chili pepper)
  • 2 msk olja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 3 msk kapris
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • ev hackad persilja
Lägg till i inköpslistan