Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskgratäng med brödtäcke

Frysta fiskblock är sällan särskilt upphetsande. Denna rätt med provencalska smaker av tomat, kapris och oliver samt ett knaprigt brödtäcke är ett undantag!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina och skär fisken i ca 3 cm stora bitar. Torka dem torra med hushållspapper.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja ca 5 minuter i en stor stekpanna.
  4. Lägg i fiskbitarna. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare 3 minuter, rör då och då. Fördela fiskfräset i en ugnssäker form.
  5. Häll tomater och fond i stekpannan. Dela tomaterna i mindre bitar med en gaffel eller sked. Tillsätt oliver, kapris och chiliflakes. Låt småkoka ca 3 minuter. Tillsätt kaprisspad och persilja. Fördela tomatsåsen över fisken.
  6. Skär brödet i tunna skivor och lägg dem i en skål. Blanda med riven ost och olja.
  7. Fördela brödblandningen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera gärna med ris eller kokt potatis.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fond och bröd, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fond och bröd, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fond och bröd.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst fisk, t ex hoki
  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 dl kärnfria oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk spad från kaprisen
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 baguette
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk olivolja
  • ev ris eller kokt potatis till servering
Lägg till i inköpslistan