Fiskgratäng med brödtäcke

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
18
Fiskgratäng med brödtäcke

Frysta fiskblock är sällan särskilt upphetsande. Denna rätt med provencalska smaker av tomat, kapris och oliver samt ett knaprigt brödtäcke är ett undantag!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Fiskgratäng med brödtäcke

Ingredienser

4 portioner
400 g  fryst fisk, t ex hoki
2   stora gula lökar
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja till stekning
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   burk hela tomater (à 400 g)
1 msk  konc kycklingfond
1 dl  kärnfria oliver
1 msk  kapris
1 tsk  spad från kaprisen
1/2 tsk  chiliflakes
1/2 dl  hackad persilja
1/2   baguette
1 dl  riven ost
2 msk  olivolja
ev ris eller kokt potatis till servering

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fond och bröd, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fond och bröd, välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fond och bröd.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gott, lite starkt för barnen. Brödtäcket en favorit. Ett tips, gäller inte enbart denna recept, är att INTE börja med att starta ugnen. Min ugn tar tex 8min fr 0 till 225grader. Det är slöseri med el att alltid starta ugnen först av allt, när det tex tar 20-25min att förbereda...

Shiva

2013-08-08

Fräsch fiskrätt som går att variera efter smak. Vi skippade kapris och öste på med gröna oliver med kärna, vilket min dotter älskade! Jag stekte tunna skivor av zuccini knaprigt i mycket olivolja och la ovanpå istället och toppade med riven parmesan. Severade ett vitlöksbröd vid sidan av, så att den nyttiga kunde välja själv :) Nyttigt och supergott!

Theresia

2012-05-31

Mycket god och annorlunda fiskrecept i och med brödet ovanpå. Jag uteslöt dock kaprisen eftersom jag inte tycker om det och oliver med kärna använde jag istället eftersom jag upplever att de smakar mer. Använde egen gjord kycklingfond och hembakad baguette (dinkel- och rågmjöl). I receptet står det att man ska dela tomaterna så därför tog jag krossade tomater istället, då slipper man ju momentet med finfördelningen. Rätten var enkel och gick fort att göra vilket jag uppskattar. Mina gäster lovordade fiskgratängen och tog påfyllning, bra betyg tycker jag. Ris och sallad serverades till gratängen och det fungerade mycket bra. Gratängen kommer att göras igen men då kommer jag att använda lite starkare kryddning.

Ann-louise

2012-05-15

Testa liknande recept

Fiskgratäng till vardags
Betyg 3 av 5.
382 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med broccoli och dragon
Betyg 3.9 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki thai
Betyg 2.7 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hoki med ruccolapesto
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk i ugn
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade fiskburgare
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga