Tomat- och salviafrikadeller

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Tomat- och salviafrikadeller

En smarrig pasta där frikadeller smaksatta med vitlök och salvia blandas med ljuvlig tomatsås. När du slutligen strör hackad salladslök och persilja över spaghettin blir rätten magnefik.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997

Tomat- och salviafrikadeller

Ingredienser

4 portioner
300 g  fläskfärs
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  salvia
olivolja
1   burk krossade tomater (à ca 400 g)
2 dl  matlagningsvin (eller vatten + pressad citron)
3   salladslökar eller purjolök (3 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
2 msk  hackad persilja
ca 280 g  spaghetti

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Frikadeller med tomat och timjan
Betyg 3.9 av 5.
94 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bolognese bianco med salvia och citron
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curry med nudlar och koriander
Betyg 4.3 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i kormasås med ris
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfärsfrikadeller med curry och dinkel
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga