Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat- och salviafrikadeller

En smarrig pasta där frikadeller smaksatta med vitlök och salvia blandas med ljuvlig tomatsås. När du slutligen strör hackad salladslök och persilja över spaghettin blir rätten magnefik.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Blanda fläskfärsen med lök, ägg, salt, svartpeppar och salvia till en jämn färs.
  3. Forma färsen med en tesked och vänd runt frikadellerna i oljan i en stekpanna.
  4. Häll över tomatkrosset och vinet. Låt frikadellerna koka på svag värme i ca 5 minuter.
  5. Strimla salladslöken och rör ner den. Strö över persiljan. Smaksätt med salt och peppar. Blanda spagettin med frikadellerna och såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salvia
  • olivolja
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 2 dl matlagningsvin (eller vatten + pressad citron)
  • 3 salladslökar eller purjolök (3 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
  • 2 msk hackad persilja
  • ca 280 g spaghetti
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?