Tomat- och salviafrikadeller
![Tomat- och salviafrikadeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En smarrig pasta där frikadeller smaksatta med vitlök och salvia blandas med ljuvlig tomatsås. När du slutligen strör hackad salladslök och persilja över spaghettin blir rätten magnefik.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1997
![Tomat- och salviafrikadeller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g fläskfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salvia
olivolja
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
2 dl matlagningsvin (eller vatten + pressad citron)
3 salladslökar eller purjolök (3 salladslökar motsvarar 1/2 purjolök)
2 msk hackad persilja
ca 280 g spaghetti
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer