Tomat- och rosmarinmarmelad till ost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tomat- och rosmarinmarmelad till ost

Tomat- och rosmarinmarmelad till ost är ett måste för den som tycker om att bjuda på ostbricka! Rosmarin och balsamvinäger gör marmeladen spännande och blir garanterat en succé efter middagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort bladfästet från tomaterna, dela dem i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar.
  2. Smält sockret i en vid gryta utan att det bränns.  Dra grytan från plattan och tillsätt tomaterna. Ställ kastrullen på plattan och koka sakta ca 30 minuter. Rör om då och då. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Tillsätt rosmarin, vinäger och gelatinbladet och låt det smälta under omrörning. Häll upp i en burk. Låt marmeladen kallna.
  4. Servera marmeladen med ost, gärna get- eller hårdost.

För alla

Marmeladen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 5 tomater
  • 1 dl socker
  • 1 gelatinblad
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan