Tomat- och paprikasoppa

Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tomat- och paprikasoppa

Denna mustiga tomat- och paprikasoppa går ofta hem hos barnen. Matig blir den med risoni, pastasorten som ser ut som ris! Men du kan även bryta spagehtti i mindre bitar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Tomat- och paprikasoppa

Ingredienser

4 portioner
1 hackad gul lök
180 g inlagd, strimlad paprika
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 l hönsbuljong
1 tsk oregano
1 tsk socker
3 dl risoni
1 kruka basilika
1 skalad vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm salt
125 g mozzarella

Gör så här

00:05:00
Näringsberäkningen inkluderar bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Lättlagad. Mycket god. Mozarellan kan avvaras.

    Ulla stina

  • 3åringen åt två stora portioner! Jättegott!

    Cecilia

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / 563 kCal
Fett19 g
Kolhydrater75 g
Protein20 g

Testa liknande recept

  • Kycklinggryta med risonipilaff
    Betyg 3.5 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggröra med sparris
    Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minestronesoppa med ärtor
    Betyg 3.1 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mozzarellapizza med champinjoner
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad