Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Pilgrimsmussla med avokadotartar

Pilgrimsmussla med avokadotartar är en snabblagad och underbart lyxig entrérätt som du bygger på höjden. Lägg upp dina nystekta musslor på varmt bröd innan du lägger på en mumsig klick avokadoröra och ett litet blad koriander. Så vackert!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och finhacka avokado och papaya. Smaka av med färskpressad limejuice, sweet chilisås, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
  2. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör i varm panna.
  3. Servera på rostad brödbit och toppa med avokadoröran och ett blad koriander.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 1 avokado
  • 1/2 papaya
  • ev 1 tsk färskpressad limejuice
  • ca 1 tsk sweet chili sauce
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 6 små pilgrimsmusslor eller stora (6 små motsvarar 3 stora, halverade)
  • smör
  • rostat bröd
  • 1 blad koriander per pilgrimsmussla
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?