Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tomat- och mozzarellagratinerad kassler

Mästerlig kassler gratinerad under ett festligt täcke av tomater, mozzarella, fransk senap och färsk basilika. Serveras tillsammans med grovt bröd och Jacobs vitkålssallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, ca 225°C.
  2. Börja med att göra iordning Jacobs vitkålssallad.
  3. Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt.
  4. Bre senap tunt på skivorna. Lägg några basilikablad på varje skiva. Täck med tomatskivor.
  5. Skiva mozzarellan och fördela över. Gratinera i ugnen på mellersta falsen tills osten smält och fått vacker färg.
  6. Lägg upp vitkålssallad på tallrikar. Toppa med kasslern. Servera med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • Jacobs vitkålssallad (se länk under steg 2)
  • 500 g kassler
  • 1 - 2 msk fransk senap
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 tomater
  • 2 pkt mozzarella (à 125 g)
  • salt och peppar
  • grovt bröd att servera till
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2200 kJ / 528 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer