Kasslergratäng med ris

Betyg 4 av 5.
63 personer har röstat
12
Kasslergratäng med ris

Denna kasslergratäng har en utmärkt balans mellan sälta och fräschör. Skivad kassler läggs i en ugnsform innan den smaksatta crème fraichen bres över. Gratängen avnjuts med kokt ris och rivna morötter. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Kasslergratäng med ris

Ingredienser

4 portioner
600 g kassler
2 dl crème fraiche tomat & basilika
4 morötter
1/2 cosmopolitansallad
1/2 förp basilika (à 30 g)

Att ha hemma

4 port ris eller annat gryn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
63 personer har röstat

Kommentarer

Jag som är uppvuxen med kassler tyckte det var jättegott. Och lätt att slänga ihop. Men tyvärr ingen hit hos barnen.

Anna

2021-09-23

Lätt att laga och smackar bra.

René

2021-08-11

Borde läst ordentligt och köpt 2 burkar créme fraiche. Annars supergott och enkelt, serverad med broccoli och skippade basilika

Emilia

2021-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1929 KJ / 462 kCal
Fett10 g
Salt8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Kasslergratäng med pasta
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad kassler med vitlök
Betyg 3.7 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kassler
Betyg 3.6 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kassler med majskräm
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzagratinerad kassler
Betyg 3.8 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastasallad med kassler och tomat
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga