Kasslergratäng med ris

57
12
Kasslergratäng med ris

Denna kasslergratäng har en utmärkt balans mellan sälta och fräschör. Skivad kassler läggs i en ugnsform innan den smaksatta crème fraichen bres över. Gratängen avnjuts med kokt ris och rivna morötter. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Kasslergratäng med ris

Ingredienser

4 portioner
600 g kassler
2 dl crème fraiche tomat & basilika
4 morötter
1/2 cosmopolitansallad
1/2 förp basilika (à 30 g)

Att ha hemma

4 port ris eller annat gryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med chilisås och basilika.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt, smaksätt med chilisås och basilika.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Anna

2021-09-23

Jag som är uppvuxen med kassler tyckte det var jättegott. Och lätt att slänga ihop. Men tyvärr ingen hit hos barnen.

René

2021-08-11

Lätt att laga och smackar bra.

Emilia

2021-04-21

Borde läst ordentligt och köpt 2 burkar créme fraiche. Annars supergott och enkelt, serverad med broccoli och skippade basilika

Näringsvärde per portion

Energi 1929 KJ / 462 kCal
Fett 10 g
Salt 8 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden