Kasslergratäng med ris
Denna kasslergratäng har en utmärkt balans mellan sälta och fräschör. Skivad kassler läggs i en ugnsform innan den smaksatta crème fraichen bres över. Gratängen avnjuts med kokt ris och rivna morötter. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g kassler
2 dl crème fraiche tomat & basilika
4 morötter
1/2 cosmopolitansallad
1/2 förp basilika (à 30 g)
Att ha hemma
4 port ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1929 KJ / 462 kCal
Fett10 g
Salt8 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Kommentarer
Jag som är uppvuxen med kassler tyckte det var jättegott. Och lätt att slänga ihop. Men tyvärr ingen hit hos barnen.
Anna
2021-09-23Lätt att laga och smackar bra.
René
2021-08-11Borde läst ordentligt och köpt 2 burkar créme fraiche. Annars supergott och enkelt, serverad med broccoli och skippade basilika
Emilia
2021-04-21