Kasslergratäng med ris

46
10
Kasslergratäng med ris

Denna kasslergratäng har en utmärkt balans mellan sälta och fräschör. Skivad kassler läggs i en ugnsform innan den smaksatta crème fraichen bres över. Gratängen avnjuts med kokt ris och rivna morötter. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Kasslergratäng med ris

Ingredienser

4 portioner
600 g
kassler
2 dl
crème fraiche tomat & basilika
4
morötter
1/2
cosmopolitansallad
1/2
förp basilika (à 30 g)

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med chilisås och basilika.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt, smaksätt med chilisås och basilika.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Emilia

2021-04-21

Borde läst ordentligt och köpt 2 burkar créme fraiche. Annars supergott och enkelt, serverad med broccoli och skippade basilika

Linnea

2021-03-14

Kom hem kl 04 en lördagnatt, väckte sambon och konstaterade att jag behövde kasslergratäng. Åt den kall direkt ur formen och är nog bland det godaste jag smakat. Rekommenderar! Hade också i två creme fraiche

Michael

2021-03-12

Riktigt gott. Lite för lite sås dock. Hade blivit mycket bättre med 4 dl créme fraiche. Jag hackade ner en mild chili (Sugar Rush Peach) samt strödde på riven ost när det var fem minuter kvar i ugnen.

Näringsvärde per portion

Energi 1929 KJ / 462 kCal
Fett 10 g
Salt 8 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept