Tomat- och kokosgryta med grönkål

Recept på vegansk gryta med kokosmjölk och tomat tillsammans med svarta bönor och grönkål. Låt grytan ta smak av curry, ingefära och sambal oelek och servera med matvete eller havreris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port matvete eller havreris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g färsk eller fryst tinad grönkål
1 msk finriven ingefära
1 msk olja
2 msk curry
1 msk tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek
1 grönsaksbuljongtärning
4 1/2 dl kokta svarta bönor (4 1/2 dl motsvarar ca 1 1/2 förp à 380 g)
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1/2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stGrönkål slut, ersatte med spenat, blev lyckat.
Niklas
Gott! Tar garam masala istället för curry o chiliflakes istället för sambal oelek
Anna
Gott, enkel och snabb!
Aleksandra