Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och kaprispasta

Du får en fräsch och mättande pasta genom att blanda finhackade, härliga tomater med ansjovis och olivolja. Tillsätt sedan hackad kapris och blanda ut såsen med en rolig pastasort. En rätt som är ganska enkel men oerhört god.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka tomater och ansjovis. Blanda med olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Finhacka kapris och rör ner i tomatsåsen. Om såsen blir vattnig så häll av lite vätska.
  3. Koka pastan och blanda med tomatsåsen. Servera direkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg solmogna tomater
  • 4 ansjovisfiléer eller sardellfiléer
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
  • valfri pasta
Lägg till i inköpslistan