Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tomat- och ingefärschutney

Chutney av tomat, som sås till grillad karré eller annat kött. Ingefära, vitlök och lime bryter av fint mot sötman från socker och rödlök. Låt allt koka ihop, helst ett par dagar i förväg. Också god till klyftpotatis och grillad majs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt sockret och fortsätt fräsa tills sockret smält. Rör ner limesaft, tomater och ingefära.
  2. Koka sakta ca 25 minuter. Smaksätt med svartpeppar. Låt chutneyn kallna. Låt den stå över natten, helst 2-3 dagar.
  3. Servera med grillspett karré, ugnsstekt klyftpotatis och grillad majs.

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 3 msk pressad limesaft
  • 4 msk färskriven ingefära
  • svartpeppar
Servera med
  • grillspett karré
  • klyftpotatis
  • majs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 547 kCal