Tomat- och ingefärschutney

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Tomat- och ingefärschutney

Chutney av tomat, som sås till grillad karré eller annat kött. Ingefära, vitlök och lime bryter av fint mot sötman från socker och rödlök. Låt allt koka ihop, helst ett par dagar i förväg. Också god till klyftpotatis och grillad majs.

Tomat- och ingefärschutney

Ingredienser

6 portioner
6   tomater
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
2 msk  socker
3 msk  pressad limesaft
4 msk  färskriven ingefära
svartpeppar

Servera med

grillspett karré
klyftpotatis
majs

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2285 KJ / 547 kCal
Fett21.8 g
Kolhydrater53.8 g
Protein29.2 g

Testa liknande recept

Enkel tortilla med grillad karré, krisp och dippsås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad majs och avokado med vitlöks- och chilidressing
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Hel grillad fläskkarré med sesam-BBQ-sås och gurksalsa
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biff med avokado och grillad mango på tortillabröd
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga