Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad
Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.
Ingredienser
6 portioner
1 msk curry
1 msk flingsalt jalapeño
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk malen kanel
ca 1 kg karré av rapsgris
2 msk matolja
Melon- och kokossallad med mynta
1 honungsmelon
2 dl cashewnötter
ca 150 g blandad sallad
1 - 2 msk limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
2 dl kokosmjölk
1 kruka mynta
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3301 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Kolhydrater63.5 g
Protein39.6 g
Kommentarer