Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.

Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Ingredienser

6 portioner
1 msk curry
1 msk flingsalt jalapeño
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk malen kanel
ca 1 kg karré av rapsgris
2 msk matolja

Melon- och kokossallad med mynta

1 honungsmelon
2 dl cashewnötter
ca 150 g blandad sallad
1 - 2 msk limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
2 dl kokosmjölk
1 kruka mynta

Till servering

ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3301 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Kolhydrater63.5 g
Protein39.6 g

Testa liknande recept

Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktig melondrink
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Yoghurtdrink med honung
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med honungsmelon, cantaloupe och halloumi
Betyg 4 av 5.
117 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk fruktsallad med mandelyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga