Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

1
0
Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.

Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Ingredienser

6 portioner
1 msk curry
1 msk flingsalt jalapeño
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk malen kanel
ca 1 kg karré av rapsgris
2 msk matolja

Melon- och kokossallad med mynta

1 honungsmelon
2 dl cashewnötter
ca 150 g blandad sallad
1 - 2 msk limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
2 dl kokosmjölk
1 kruka mynta

Till servering

ris

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Tunna skivor av karré steks med Faijita spicemix och läggs i wrap med grönsaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3301 KJ / 789 kCal
Fett 410 g
Kolhydrater 635 g
Protein 396 g
Läs mer om näringsvärden