Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.

Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Ingredienser

6 portioner
1 msk  curry
1 msk  flingsalt jalapeño
1/2 tsk  grovmalen svartpeppar
1/2 tsk  malen kardemumma
1 tsk  paprikapulver
1/2 tsk  chilipulver
1/2 tsk  malen kanel
ca 1 kg  karré av rapsgris
2 msk  matolja

Melon- och kokossallad med mynta

1   honungsmelon
2 dl  cashewnötter
ca 150 g  blandad sallad
1 - 2 msk  limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
2 dl  kokosmjölk
1   kruka mynta

Till servering

ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3301 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Kolhydrater63.5 g
Protein39.6 g

Testa liknande recept

Serranoskinka med melon
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktig melondrink
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Yoghurtdrink med honung
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med honungsmelon, cantaloupe och halloumi
Betyg 4 av 5.
117 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon med senapsvinägrett, getost och hasselnötter
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melonkulor i limelag
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga