Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddig rapsgriskarré med melon – och kokossallad

Kryddig rapsgriskarré i sällskap med frisk melon- och kokssallad. Gnid in karrén med kardemumma, paprikapulver, chilipulver och kanel och långstek i ugn i 7-8 timmar. Krispig isbergsallad med melon och rostade cashewnötter får fin smaksättning av kokosmjölk, lime och mynta. Servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Blanda kryddorna och gnid in dem runt om karrén. Bryn den i oljan i en stekpanna.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen 7-8 timmar eller tills köttets innertemperatur är 85°C.
  4. Sallad: Dela, kärna ur och skala melonen. Tärna den grovt. Rosta cashewnötterna i en torr och het stekpanna.
  5. Blanda melonen med salladen i en skål. Vänd ner pressad limesaft och kokosmjölken. Toppa med mynta och cashewnötter.
  6. Skiva karrén.
  7. Till servering: Servera karrén med melon- kokossallad och ris.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Tunna skivor av karré steks med Faijita spicemix och läggs i wrap med grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 msk curry
  • 1 msk flingsalt jalapeño
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • ca 1 kg karré av rapsgris
  • 2 msk matolja
Melon- och kokossallad med mynta
  • 1 honungsmelon
  • 2 dl cashewnötter
  • ca 150 g blandad sallad
  • 2 msk limesaft (2 msk limesaft motsvarar 1 -2 lime)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 kruka mynta
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3301 kJ / 789 kCal