Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tomat och citronpenslad kyckling med sockerärter

Kycklingklubborna har fått smak av tomat och citron och avnjuts tillsammans med kokt ris och sockerärtor i denna lätta middagsrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg kycklingklubborna på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek först i ugnen i 15 minuter.
  3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  4. Dela och kläm ur kärnhuset från tomaterna. Tärna tomatköttet fint.
  5. Skala och finhacka vitlöken och rödlöken. Fräs löken utan att den tar färg i oljan i en kastrull. Rör ner citronsaften, honungen, och rödvinsvinägern. Låt koka ihop och lägg sedan i tomattärningarna och citronskalet. Koka till en simmig konsistens och smaka av med salt och peppar.
  6. Pensla citronblandningen på kycklingen och sätt in ytterligare ca 10 minuter eller till innertemperaturen är 82°C.
  7. Koka riset i buljongen. Strimla sockerärterna och lägg i dem i riskastrullen när det återstår 2 minuter.
  8. Servera kycklingen med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Föredrar du dina sockerärtor krispiga kan du servera dem vid sidan av. Ringla gärna över lite olivolja och vinäger. Har du en favorit bland kryddorna, ta den och strö över.

Barnknepet: tillaga kycklingklubborna med enbart salt och peppar och servera glacen som en sås bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 900 g kycklingklubbor
  • 1 citron
  • 3 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 dl ris (gärna avorio)
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2359 kJ / 564 kCal