Tomat och citronpenslad kyckling med sockerärter

2
2
Tomat och citronpenslad kyckling med sockerärter

Kycklingklubborna har fått smak av tomat och citron och avnjuts tillsammans med kokt ris och sockerärtor i denna lätta middagsrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Tomat och citronpenslad kyckling med sockerärter

Ingredienser

4 portioner
ca 900 g kycklingklubbor
1 citron
3 tomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olja
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
3 dl ris (gärna avorio)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
150 g sockerärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Föredrar du dina sockerärtor krispiga kan du servera dem vid sidan av. Ringla gärna över lite olivolja och vinäger. Har du en favorit bland kryddorna, ta den och strö över.

Barnknepet: tillaga kycklingklubborna med enbart salt och peppar och servera glacen som en sås bredvid.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Ellinor

2012-01-15

Smaklös och hur sjutton skall tre kycklinglår som består av mest ben, räcka till fyra personer. Vi blev inte mätta. Besviken

Lena

2012-01-08

Hade föredragit kycklingfiléer. Det blev inget kött från de tre taniga kycklingben som paketet innehöll. Recepten är överhuvudtaget väldigt snålt tilltagna.

Näringsvärde per portion

Energi 2359 KJ / 564 kCal
Fett 16.7 g
Kolhydrater 65.9 g
Protein 34.4 g
Läs mer om näringsvärden