Tomat och citronpenslad kyckling med sockerärter
Kycklingklubborna har fått smak av tomat och citron och avnjuts tillsammans med kokt ris och sockerärtor i denna lätta middagsrätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 900 g kycklingklubbor
1 citron
3 tomater
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 msk olja
2 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
3 dl ris (gärna avorio)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
150 g sockerärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Föredrar du dina sockerärtor krispiga kan du servera dem vid sidan av. Ringla gärna över lite olivolja och vinäger. Har du en favorit bland kryddorna, ta den och strö över.
Barnknepet: tillaga kycklingklubborna med enbart salt och peppar och servera glacen som en sås bredvid.
Barnknepet: tillaga kycklingklubborna med enbart salt och peppar och servera glacen som en sås bredvid.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett16.7 g
Kolhydrater65.9 g
Protein34.4 g
Kommentarer
Smaklös och hur sjutton skall tre kycklinglår som består av mest ben, räcka till fyra personer. Vi blev inte mätta. Besviken
Ellinor
2012-01-15Hade föredragit kycklingfiléer. Det blev inget kött från de tre taniga kycklingben som paketet innehöll. Recepten är överhuvudtaget väldigt snålt tilltagna.
Lena
2012-01-08