Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tofu stir-fry

Ett smakrikt recept på vegetarisk tofu stir-fry. Du marinerar tofu med soja, ingefära och honung och wokar grönsaker som broccoli, vitkål och jalapeño. Med groddar blir rätten ännu nyttigare. Servera med ris, gärna jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda soja, ingefära och honung till en marinad. Skär tofun i cm-tjocka stavar och marinera så länge som möjligt, 10 minuter eller ett dygn.
  2. Strimla kålen och jalapenon, skär broccolin i små buketter.
  3. Hetta upp en wokpanna med sesamolja. Plocka upp tofun ur marinaden och bryn den runt om. Ta upp tofun med hålslev ur wokpannan. Lägg i broccolin och kålen och låt den få färg. Häll på resterande marinad.
  4. Vänd ner groddarna och tofun. Servera med nykokt jasminris.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 tsk färsk, riven ingefära
  • 2 msk honung
  • 200 g fast tofu
  • 2 blad vitkål
  • 1/2 jalapeño , chilipeppar
  • 1/2 broccolihuvud (à 250 g)
  • 1 msk sesamolja eller annan sort
  • 50 g böngroddar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?