Tofu med broccoli i sötsur ingefärssås

Tofu med broccoli i sötsur ingefärssås är en växtbaserad rätt med balans mellan sötma och syra. En vardagsfavorit som både är enkel och smakrik.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
Krispig tofu
400 g fast tofu
1/2 tsk salt
4 msk majsstärkelse eller potatismjöl
Sås
2 tsk riven färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
3 msk strösocker
2 msk risvinäger
1 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl vatten
Ris
4 port jasminris
Wok
500 g broccoli
3 msk rapsolja
Till servering
sesamfrön
strimlad salladslök
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sesamfrö och salladslök.
Energi2397 KJ / 573 kCal
Fett21 g
Salt4.1 g
Kolhydrater73 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stSupergott!!
Ida
Gott! Var svårt att få tofun krispig men mycket majsmjöl, olja och hög värme så blev det jättebra. Goda smaker, ny favorit
Nina
Jättegott!!! Kommer absolut göra igen. Kändes först som att det inte blev så såsigt, men det smakade såpass mycket så det blev suveränt! Äntligen blev det smak på tofun, vilken jag tycker oftast blir smaklös. Självklart hade jag i chili, då jag älskar stark mat 😁
Erika