Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli
En vegetarisk rätt till middag ikväll? Prova då denna smakrika, apelsinbakade tofu med ingefära och sesambroccoli. Tofun täcks av apelsin- och ingefärssås innan den placeras i ugnen. Servera med ris samt broccoli och vitlök stekt i sesamolja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
Apelsinbakad tofu
300 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 1/2 msk flytande honung
rivet skal av 1 apelsin
1 dl färskpressad apelsinjuice
Sesambroccoli
2 vitlöksklyftor
500 g broccoli
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och lite annorlunda. Tofun är speciell, och kan vara svår att få till. Det är ju ingen vanlig ost.
Malin
2021-08-18För mycket apelsin. Hälften hade nog blivit bättre. Annars friskt o gott.
Cecilia
2021-05-03