Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
2
Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

En vegetarisk rätt till middag ikväll? Prova då denna smakrika, apelsinbakade tofu med ingefära och sesambroccoli. Tofun täcks av apelsin- och ingefärssås innan den placeras i ugnen. Servera med ris samt broccoli och vitlök stekt i sesamolja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

Ingredienser

4 portioner

Apelsinbakad tofu

300 g  fast tofu
1   vitlöksklyfta
1 msk  riven ingefära
3 msk  japansk soja
2 msk  risvinäger eller äppelcidervinäger
1 1/2 msk  flytande honung
rivet skal av 1   apelsin
1 dl  färskpressad apelsinjuice

Sesambroccoli

2   vitlöksklyftor
500 g  broccoli
1 msk  sesamolja
1 msk  rapsolja
1/2 tsk  chiliflakes
1 tsk  flingsalt
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2010.

 

Ursula
Supertrevligt sätt att laga den lite bleka tofun. Vi bjöd vegokompisar och åsikterna runt bordet gick från »ovanligt och jättegott« till »sådär«. Andra gången förfriterade jag tofun, det ger godare konsistens. Marinaden lät jag i stället ge smak åt en grönsakswok.
BETYG: 3,9

Jonas
Efter några justeringar blev det här så gott att vi hade svårt att prata samtidigt som vi åt! Jag ökade på allt utom apelsinen i marinaden och lät tofun dra några timmar innan den bakades länge. Vilken konsistens, nästan som en riktigt mör köttbit. Ångkokt broccoli, nudlar och kokosmjölkswokade grönsaker till. Sagolikt gott!
Betyg 4,7

Helena
Det här var verkligen en dålig rätt. Tofu använder vi inte igen, den tillför ingenting. Sesamoljan tog över och förstörde broccolismaken. Med chilistekt halloumi i stället för tofu blev det bättre men inget jag gör igen.
BETYG: 2,3

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Gott och lite annorlunda. Tofun är speciell, och kan vara svår att få till. Det är ju ingen vanlig ost.

Malin

2021-08-18

För mycket apelsin. Hälften hade nog blivit bättre. Annars friskt o gott.

Cecilia

2021-05-03

Testa liknande recept

Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stroganoff på rökt tofu
Betyg 2.1 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsgriljerad tofu
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Supersallad med polentapanerad tofu
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga