Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
2
Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

En vegetarisk rätt till middag ikväll? Prova då denna smakrika, apelsinbakade tofu med ingefära och sesambroccoli. Tofun täcks av apelsin- och ingefärssås innan den placeras i ugnen. Servera med ris samt broccoli och vitlök stekt i sesamolja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

Ingredienser

4 portioner

Apelsinbakad tofu

300 g fast tofu
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger eller äppelcidervinäger
1 1/2 msk flytande honung
rivet skal av 1 apelsin
1 dl färskpressad apelsinjuice

Sesambroccoli

2 vitlöksklyftor
500 g broccoli
1 msk sesamolja
1 msk rapsolja
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk flingsalt
sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Gott och lite annorlunda. Tofun är speciell, och kan vara svår att få till. Det är ju ingen vanlig ost.

Malin

2021-08-18

För mycket apelsin. Hälften hade nog blivit bättre. Annars friskt o gott.

Cecilia

2021-05-03

Testa liknande recept

Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stroganoff på rökt tofu
Betyg 2.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön bowl med tofu och cashewdressing
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Supersallad med polentapanerad tofu
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tofuspett med chilimajo och yakitorisås
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Under 60 min att tillaga