Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli
En vegetarisk rätt till middag ikväll? Prova då denna smakrika, apelsinbakade tofu med ingefära och sesambroccoli. Tofun täcks av apelsin- och ingefärssås innan den placeras i ugnen. Servera med ris samt broccoli och vitlök stekt i sesamolja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
Apelsinbakad tofu
Sesambroccoli
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2010.
Ursula
Supertrevligt sätt att laga den lite bleka tofun. Vi bjöd vegokompisar och åsikterna runt bordet gick från »ovanligt och jättegott« till »sådär«. Andra gången förfriterade jag tofun, det ger godare konsistens. Marinaden lät jag i stället ge smak åt en grönsakswok.
BETYG: 3,9
Jonas
Efter några justeringar blev det här så gott att vi hade svårt att prata samtidigt som vi åt! Jag ökade på allt utom apelsinen i marinaden och lät tofun dra några timmar innan den bakades länge. Vilken konsistens, nästan som en riktigt mör köttbit. Ångkokt broccoli, nudlar och kokosmjölkswokade grönsaker till. Sagolikt gott!
Betyg 4,7
Helena
Det här var verkligen en dålig rätt. Tofu använder vi inte igen, den tillför ingenting. Sesamoljan tog över och förstörde broccolismaken. Med chilistekt halloumi i stället för tofu blev det bättre men inget jag gör igen.
BETYG: 2,3
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och lite annorlunda. Tofun är speciell, och kan vara svår att få till. Det är ju ingen vanlig ost.
Malin
2021-08-18För mycket apelsin. Hälften hade nog blivit bättre. Annars friskt o gott.
Cecilia
2021-05-03