Toast Pelle Janzon

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Toast Pelle Janzon

Pelle Janzon är en klassisk och elegant förrätt där tunna skivor oxfilé samsas med rå äggula och smörstekt bröd. Enkel, otroligt god och full av smak – en tidlös favorit för finsmakaren!

En ring av lök, en klick löjrom innanför löken och en äggula i mitten på tunt utbankat kött.

Ingredienser

2 portioner
1/2 rödlök
1/2 kruka gräslök
2 skivor vitt bröd
2 msk smör
100 - 150 g oxfilé (gärna mittbit)
1 msk olivolja
50 g löjrom (gärna svensk)
2 äggulor
nymalen svartpeppar
flingsalt
2 citronklyftor
ev spritspåse

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1565 KJ / 374 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater18 g
Protein28 g

Testa liknande recept

  • Pâte à choux - tre varianter
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.212 personer har röstat
    Receptet har 37 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé tournedos
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad