Toast med currykyckling och picklad silverlök
En klassisk smakkombo med moderna tillbehör. Picklad lök ger en syrlig kontrast och sesamfrön god crunch. Den krämiga kyckling- och curryröran passar lika bra till frukost som lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Ingredienser
4 portioner
Kumminpicklad silverlök
1 silverlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad
1/2 tsk hel kummin
Kycklingtoast
2 kycklingfiléer (à 150 g)
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 rött äpple
2 msk vita sesamfrön
1 msk curry
1 msk rapsolja
2 dl majonnäs
1/2 msk finrivet citronskal
4 skivor ljust surdegsbröd
Till servering
riven parmesan
smörgåskrasse
sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3366 KJ / 803 kCal
Fett50 g
Salt2.35 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Kommentarer