Toast med currykyckling och picklad silverlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Toast med currykyckling och picklad silverlök

En klassisk smakkombo med moderna tillbehör. Picklad lök ger en syrlig kontrast och sesamfrön god crunch. Den krämiga kyckling- och curryröran passar lika bra till frukost som lunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Picklad lök: Skala och skär silverlök i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka upp ättikssprit, strösocker, vatten, lagerblad och kummin i en kastrull. Häll den varma lagen över löken. Låt svalna.
  3. Kycklingtoast: Lägg kycklingfileérna i en oljad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar runtom. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, eller tills innertemparaturen är 72°C. Ta ut och låt svalna. Skär kycklingen i små tärningar.
  4. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Fräs äpple, sesamfrön och curry i rapsolja tills äpplet blir mjukt. Låt svalna.
  5. Blanda äppelfräset med kyckling, majonnäs, citronskal, 1 krm salt och 1 krm peppar (för 4 port).
  6. Rosta brödskivorna.
  7. Till servering: Lägg på kycklingröra och picklad lök. Toppa med parmesan, krasse och sesamfrön.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i brödet. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Kumminpicklad silverlök
  • 1 silverlök
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk hel kummin
Kycklingtoast
  • 2 kycklingfiléer (à 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 rött äpple
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 msk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
Till servering
  • riven parmesanost
  • smörgåskrasse
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3366 kJ / 803 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept