Toast med currykyckling och picklad silverlök

5
0
Toast med currykyckling och picklad silverlök

En klassisk smakkombo med moderna tillbehör. Picklad lök ger en syrlig kontrast och sesamfrön god crunch. Den krämiga kyckling- och curryröran passar lika bra till frukost som lunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Toast med currykyckling och picklad silverlök

Ingredienser

4 portioner

Kumminpicklad silverlök

1
silverlök
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1
lagerblad
1/2 tsk
hel kummin

Kycklingtoast

2
kycklingfiléer (à 150 g)
1/2 tsk
salt
1 krm
malen svartpeppar
1
rött äpple
2 msk
vita sesamfrön
1 msk
curry
1 msk
rapsolja
2 dl
majonnäs
1/2 msk
finrivet citronskal
4
skivor ljust surdegsbröd

Till servering

riven parmesanost
smörgåskrasse
sesamfrön

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet. Byt ut parmesanosten mot mjölkproteinfri ostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i brödet. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3366 KJ / 803 kCal
Fett 50 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept