Timjanrostad Cecilepotatis med oliver, fetaost och rödlök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjanrostad Cecilepotatis med oliver, fetaost och rödlök

Ett otrolig charmigt recept på timjanrostad Cecilepotatis med oliver, fetaost och rödlök som passar perfekt att servera som tillbehör till bland annat lax eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna på längden, skär bort lite i ena änden så att de står stadigt. Ställ potatishalvorna på en plåt eller i en ugnssäker form. Pensla snittytan med lite av olivoljan och krydda med salt, peppar och timjan. Baka potatishalvorna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  3. Skala och klyfta löken, lägg klyftorna i en bunke och krydda med salt och peppar, tillsätt resterande olivolja och blanda om. Lägg löken tillsammans med potatishalvorna, fortsätt att baka ytterligare 15-20 minuter.
  4. Hacka oliverna grovt. Smula fetaosten. Blanda oliver och fetaost med matyoghurt. Skölj rucolasalladen och låt den rinna av ordentligt.
  5. Servera potatis, rödlök och feta-/olivyoghurt med rucolasallad och lax eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (Cecilepotatis)
  • 5 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk hackad, färsk eller torkad timjan
  • 3 rödlökar
  • 1 dl gröna oliver utan kärnor
  • 200 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 70 g ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan