Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Timjanpinnar

För dig som gillar timjan kommer de här pinnarna att bli en favorit. Brödet formas till olika varianter av stänger och penslas med olja och timjan. Perfekt att servera på buffén eller som tilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finfördela smöret i vetemjölet till en finkornig massa.
  2. Värm mjölken till 37 grader °C. Lös upp jästen i mjölken.
  3. Häll mjölk- och jästblandningen samt saltet i mjölet och arbeta samman till en blank deg. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk. Skär den i 24 jämnstora bitar (för 24 st) och baka ut till ca 30 cm långa stänger. Låt stängerna jäsa på smord plåt 20-25 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader °C.
  5. Pensla stängerna med uppvispat ägg. Strö över salt och generöst med torkad timjan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjök och ägg.
Gör mjölkfritt: uteslut smör och använd istället mjölkfritt margarin. Byt ut mjölken mot mjölkfri ersättningsprodukt, t ex Solhavre.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla i stället stängerna med t ex lite olja.

Tips

Timjan kan bytas ut mot kummin, krossad fänkål eller oregano.

Ingredienser

Portioner: 24 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,8 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • salt
  • 2 msk torkad timjan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?