Timjanpinnar

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Timjanpinnar

För dig som gillar timjan kommer de här pinnarna att bli en favorit. Brödet formas till olika varianter av stänger och penslas med olja och timjan. Perfekt att servera på buffén eller som tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Timjanpinnar

Ingredienser

24 st
75 g  smör eller margarin
5 dl  vetemjöl
1 4/5 dl  mjölk
25 g  jäst
1   ägg
salt
2 msk  torkad timjan

För alla

Innehåller gluten, mjök och ägg.
Gör mjölkfritt: uteslut smör och använd istället mjölkfritt margarin. Byt ut mjölken mot mjölkfri ersättningsprodukt, t ex Solhavre.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla i stället stängerna med t ex lite olja.

Gör så här

Tips

Timjan kan bytas ut mot kummin, krossad fänkål eller oregano.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Lätt och snabbt gjort. Behöver inte jäsa nämvärt. Passar bra som "mättande" tilltugg och även som alternativ till "vanligt" bröd påen buffé.

Leena

2004-07-27

Testa liknande recept

Napolitansk pizzadeg
Betyg 4.7 av 5.
158 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemmagjorda croissanter
Betyg 3.9 av 5.
191 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökpaj med vitt vin och timjan
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamsticks
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellfocaccia
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga