Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Timjankyckling med puré på jordärtskocka

Söker du efter en underbar smakexplosion? Då är denna timjankyckling den rätta rätten för dig! Tillaga din saftiga örtkyckling omringad av smakrik tomatblandning samt en len puré på potatis och jordärtskocka. Servera ihop med syrlig citrondressing.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225C°.
  2. Kyckling: Behåll skalet på vitlöksklyftorna och krossa dem lätt med baksidan av en kniv. Klipp av timjankvistarna. Lägg kycklingben, vitlök och timjankvistar på en bakpappersklädd plåt. Pensla kycklingen med olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Tomatblandning: Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela körsbärstomaterna och blanda med lök, balsamvinäger, socker, salt och peppar. Lägg tomatblandningen runtom kycklingen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter eller till kycklingbenen är genomstekta. Gör purén under tiden.
  4. Puré: Skala och skär potatis och jordärtskockor i 2 cm stora bitar. Koka dem mjuka 10–15 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av och lägg i en skål. Värm mjölk och smör eller margarin i samma kastrull. Pressa ner jordärtskockor och potatis med en potatispress. Vispa försiktigt till en slät och luftig puré. Krydda med salt och peppar.
  5. Rucola: Lägg rucolan i en skål. Vispa ihop en dressing på citronjuice, olja och salt.
  6. Servera timjankycklingen med purén, tomatblandningen, rucola och citrondressing.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk med t.ex havredryck, använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Timjankyckling
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka timjan
  • 900 g kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 0,8 tsk salt
  • 2 krm peppar
Tomatblandning
  • 2 rödlökar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Potatis- och jordärtskockspuré
  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskockor
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Rucola med citrondressing
  • 1 påse ruccola
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?