Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Ett härligt recept på honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré som är en modern landskapsrätt från Dalsland. Du gör den av bland annat laxfilé, honung, jordärtskockor, mjölk, lime och rödlök. Passar bra till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Honungsmarinerad vänerlax med jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner

Lax

2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
600 g laxfilé med skinn
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk farinsocker

Jordärtskockspuré

600 g jordärtskockor
1 - 1 1/2 dl mjölk
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Snabbinlagd rödlök

1 msk flytande honung
1 msk ättiksprit (12 %)
1 msk färskpressad limejuice
3 msk vatten
1 rödlök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Senapsstekta kotletter med stuvade jordärtskockor
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen rotfruktssallad med citronkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga