Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul

Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul är en lättlagad och charmerande efterrätt. Smakerna gifter sig fantastiskt med varandra och desserten är dessutom vacker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraichen så att den blir fast. Blanda ner apelsinskal, florsocker, vaniljsocker och kvarg.
  2. Servera jordgubbarna med apelsinkvarg, hackad choklad och smulade digestivekex.

För alla:

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, laktosfri kvarg och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri yoghurt alt mjölkproteinfria crème fraiche alternativet. Välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 apelsin
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kvarg
  • 6 digestivekex
  • 100 g mörk choklad
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan