Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul
![Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20220/cf_259/jordgubbar_med_apelsinkvarg_och_chokladsmul.jpg)
Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul är en lättlagad och charmerande efterrätt. Smakerna gifter sig fantastiskt med varandra och desserten är dessutom vacker!
![Jordgubbar med apelsinkvarg och chokladsmul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20220/cf_259/jordgubbar_med_apelsinkvarg_och_chokladsmul.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl crème fraiche
1 apelsin
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kvarg
6 digestivekex
100 g mörk choklad
1 l jordgubbar
För alla:
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, laktosfri kvarg och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut kvarg mot mjölkproteinfri yoghurt alt mjölkproteinfria crème fraiche alternativet. Välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer