Thaisoppa med kyckling
På under en halvtimme kan du tillaga denna soppa med underbar smaker från Thailand! Den karaktäristiska smaken kommer från bland annat citrongräs och koriander som får fin hetta av chilin. Servera bröd till din aromatiska thaisoppa med kyckling.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000
Ingredienser
4 portioner
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 citrongräs
1 pressad lime
1/2 dl asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 röd chilifrukt
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
en besvikelse
Alexander
2023-03-03Hej Melina! Ja det stämmer med 1/2 dl. Men du kan minska om du tycker det blir för salt.
Redaktionen
2012-10-22Ska det verkligen vara en halv deciliter fisksås? Tycker det blev alldeles för salt
Melina
2012-10-14