Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaisoppa med kyckling

På under en halvtimme kan du tillaga denna soppa med underbar smaker från Thailand! Den karaktäristiska smaken kommer från bland annat citrongräs och koriander som får fin hetta av chilin. Servera bröd till din aromatiska thaisoppa med kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp hönsbuljong gjord på vatten och tärning. Finhacka citrongräset fint.
  2. Tillsätt detta i buljongen samt saften av limen och den asiatiskasåsen. Låt koka upp på nytt.
  3. Rör ner kokosmjölk och strimlad kycklingfilé. Låt småkoka i ca 5 minuter. Kärna ur och finstrimla chilifrukten. Rör ner den och hackad färsk koriander. Servera med bröd till den riktigt hungrige.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 citrongräs
  • 1 pressad lime
  • 1/2 dl asiatisk fisksås
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 g)
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 röd chilifrukt
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?