Thaisoppa med kyckling

21
7
Thaisoppa med kyckling

På under en halvtimme kan du tillaga denna soppa med underbar smaker från Thailand! Den karaktäristiska smaken kommer från bland annat citrongräs och koriander som får fin hetta av chilin. Servera bröd till din aromatiska thaisoppa med kyckling.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000

Thaisoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner
5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 citrongräs
1 pressad lime
1/2 dl asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 röd chilifrukt
färsk koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Redaktionen

2012-10-22

Hej Melina! Ja det stämmer med 1/2 dl. Men du kan minska om du tycker det blir för salt.

Melina

2012-10-14

Ska det verkligen vara en halv deciliter fisksås? Tycker det blev alldeles för salt

Helen

2006-10-15

Vi har också varit i Thailand några gånger, och detta recept var en överraskande aromomatisk och god smak från det Thailändska köket. Enkel att tillaga, snabbgjord och lätt att utöka receptet om man är många. Måste prövas!