Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lemonad med ugli

Lemonad med den sällsynta citrusfrukten ugli är en läskande måltidsdryck som blir extra festlig med hälften kolsyrat vatten. Drycken går att frysa och ta fram i omgångar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta citroner, lime och ugli eller apelsiner noga i varmt vatten. Skala citroner och lime med potatisskalare. Lägg skalet i en stor bunke. Pressa i juice från citron, lime och ugli.
  2. Koka upp vatten och häll över citrusen i bunken. Blanda i socker. Låt stå övertäckt 1 dygn i rumstemperatur.
  3. Sila av. Häll upp på rena flaskor. Förvara i kylen eller fyll i påsar och frys in. Servera gärna med limeskivor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Läskande måltidsdryck som blir extra festlig med hälften kolsyrat vatten. Frys gärna in i små plastpåsar – bara att ta fram och tina vid behov!

Presstips: Det kan vara svårt att pressa juicen ur lime. Testa att rulla den hårt mot en skärbräda tills den känns mjuk eller spola den en stund i varmt vatten så går det betydligt lättare.

Ingredienser

Portioner: 2 l
  • 4 citroner
  • 2 lime
  • 2 ugli eller stora apelsiner
  • 1 1/2 l vatten
  • 5 dl socker
  • ev limeskivor till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?