Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.
Har gjort denna flera gånger.
Det är skillnad på Teriyakisås och Teriyakisås - mellan olika märken. Prova annat märke om det blir FÖR sött. Viss sälta smakar bättre.
Irina
2025-08-28
God och enkel. Halverade sockret och nästa gång ska jag låta den koka lite längre alternativt mer Maizena för att få den lite tjockare.
Pepe
2025-08-16
@ica Om ni aka kalla den glutenfri måste ni förtydliga att det ska vara glutenfri soya. Det finns ingen glutenfri territakisås att köpa, det är bara därför jag kokar egen.
Kristina
2025-06-09
Hej Kristina! Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Redaktionen
Kommentarer
Har gjort denna flera gånger. Det är skillnad på Teriyakisås och Teriyakisås - mellan olika märken. Prova annat märke om det blir FÖR sött. Viss sälta smakar bättre.
Irina
2025-08-28God och enkel. Halverade sockret och nästa gång ska jag låta den koka lite längre alternativt mer Maizena för att få den lite tjockare.
Pepe
2025-08-16@ica Om ni aka kalla den glutenfri måste ni förtydliga att det ska vara glutenfri soya. Det finns ingen glutenfri territakisås att köpa, det är bara därför jag kokar egen.
Kristina
2025-06-09Hej Kristina! Soja består delvis av vete men i analyser som Livsmedelsverket gjort har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Därför har vi kategoriserat denna rätt som glutenfri. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
2025-06-09