Teriyakisås

Betyg 4.5 av 5.296 personer har röstat
Receptet har 54 kommentarer
Teriyakisås

Den perfekta såsen när du vill få till den där extra japanska känslan. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under vispning. – en härlig hemmagjord Teriyakisås på under 15 min.

Teriyakisås

Ingredienser

ca 3 dl
1 vitlöksklyfta
1 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1 dl vatten
1 1/2 msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
1 1/2 tsk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

54 st
  • Bra och god. Enkelt att göra.

    Fredrika

  • Hur länge håller den sig i kylen?

    Ing-marie

    Hej Ing-Marie! Den håller upp till en vecka i kylen vid god hygien. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Har gjort denna flera gånger. Det är skillnad på Teriyakisås och Teriyakisås - mellan olika märken. Prova annat märke om det blir FÖR sött. Viss sälta smakar bättre.

    Irina

Testa liknande recept

  • Gari (inlagd ingefära)
    Betyg 4.5 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 41 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Japansk rättiksallad
    Betyg 3.2 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkålstempura med korianderdipp
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sushistrutar
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lax teriyaki
    Betyg 3.6 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad