Teriyakigrillade kycklingben med nudlar

Marinerad i den söta japanska teriyakisåsen får kycklingbenen mycket smak och blir saftiga. Kycklingbenen kan lagas på grillen eller i ugnen. Servera med nudelsalladen och en dressing med rostade sesamfrön och gari; inlagd ingefära, för de där finstämda, japanska smakerna. En rätt som får dig att framstå som en mästerkock!

Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg kycklingben
150 ml teriyakisås
1 dl sesamfrö
1 burk gari (skivad inlagd ingefära) à 145 g
1 kruka gräslök
2 morötter
150 g sockerärtor
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamolja
3 msk olja
1 dl japansk soja
2 msk flytande honung
180 g böngroddar
100 g glasnudlar
Till servering
srirachamajonnäs
Gör så här
01:00:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stVäldigt gott. Nudelsalladen var ju bara helt fantastiskt god!
Agneta
Krånga inte till det. Köp grillad kyckling. Eller grilla lårfile…….
Christina
Jättegott, kommer göra fler gånger! Valde istället kycklinglårfiléer och la på grillen.
Sanne