Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Riven rättikasallad med russin

En fräsch smakexplosion med rättika i en härlig dressing gjord av syrlig vinäger, het kajennpeppar, söta russin, knapriga pinjenötter och lätt smak av kanel. Salladen passar till skinka, eller så äter du den som den är tillsammans med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv rättikorna på rivjärn. Lägg i rättiksraspet i en skål med iskallt vatten. Låt stå ca 15 min.
  2. Blanda samman vinäger, olja, kryddor, persilja och russin i en skål. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
  3. Låt rättikorna rinna av i ett durkslag. Lägg dem i en skål och häll över dressingen. Strö över pinjenötterna. Salladen är god med bröd eller som tillbehör till skinka och kassler.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 rättikor
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl pinjenötter eller sötmandel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden