Kombucha
![Kombucha](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235771/cf_259/kombucha.jpg)
Gör din egen kombucha av svart (eller grönt) te, vatten och socker som får jäsa tillsammans med kombuchasvampen. Lite tålamod behövs men du blir rikt belönad av en kombucha med komplex smak och härlig karaktär.
![Kombucha](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235771/cf_259/kombucha.jpg)
Ingredienser
ca 2 l
2 l vatten
1 1/2 msk svart eller grönt te
2 dl strösocker
2 dl kombucha
1 scoby svamp (kombuchasvamp)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Spara svampen och 2 dl färdig kombucha och sätt en ny sats.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nu har det gått en vecka sedan start. Scobyn har blivit större o har en vit kant. Tänker låta den stå några dagar till för att bli surare i smaken.
Marianne
2024-07-26Behöver man mata kombutchan med socker om man väntar några veckor med att göra en ny omgång, så som man underhåller en surdeg?
Birgitta
2024-07-02Hej Birgitta! Den behöver inte matas. Ställ den i kylen tills det är dax för nästa omgång. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-03Toppenbra recept o resultat! Använder bara detta
Suzanne
2024-04-11