Tempura (strömming)

2
0
Tempura (strömming)

Servera den klassiskt svenska strömmingen i japansk tappning. Tempurafriterad strömming som doppas i en härlig dippsås är ett trevligt och annorlunda snacks som är fantastiskt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Tempura (strömming)

Ingredienser

4 portioner
8 strömmingsflundror (8 st motsvarar ca 300 g)

Frityrsmet

1 äggula
1 dl kallt vatten
1 dl vetemjöl + lite mjöl att vända filéerna i

Gör så här

Tips

Dippsås: Blanda 3 dl vatten, 1 påse (ca 2 tsk) dashipulver, 3 msk japansk soja och 2 msk mirin i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. Bjud finriven rättika och ingefära vid sidan om så att var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. (Tipstexten är avsedd för 4 port.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer