Tempura (strömming)

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tempura (strömming)

Servera den klassiskt svenska strömmingen i japansk tappning. Tempurafriterad strömming som doppas i en härlig dippsås är ett trevligt och annorlunda snacks som är fantastiskt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Tempura (strömming)

Ingredienser

4 portioner
8   strömmingsflundror (8 st motsvarar ca 300 g)

Frityrsmet

1   äggula
1 dl  kallt vatten
1 dl  vetemjöl + lite mjöl att vända filéerna i

Gör så här

Tips

Dippsås: Blanda 3 dl vatten, 1 påse (ca 2 tsk) dashipulver, 3 msk japansk soja och 2 msk mirin i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. Bjud finriven rättika och ingefära vid sidan om så att var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. (Tipstexten är avsedd för 4 port.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Stekt strömming med kapris, oliver och persilja
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Struvor
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klenäter på Cathrines vis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga