Tempura (strömming)

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Tempura (strömming)

Servera den klassiskt svenska strömmingen i japansk tappning. Tempurafriterad strömming som doppas i en härlig dippsås är ett trevligt och annorlunda snacks som är fantastiskt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1998

Tempura (strömming)

Ingredienser

4 portioner
8   strömmingsflundror (8 st motsvarar ca 300 g)

Frityrsmet

1   äggula
1 dl  kallt vatten
1 dl  vetemjöl + lite mjöl att vända filéerna i

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blomkålstempura med korianderdipp
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Struvor
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klenäter
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klenäter på Cathrines vis
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japanska pannkakor
Betyg 4.1 av 5.
374 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tempura med grönsaker
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga