Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tempura (strömming)

Servera den klassiskt svenska strömmingen i japansk tappning. Tempurafriterad strömming som doppas i en härlig dippsås är ett trevligt och annorlunda snacks som är fantastiskt gott.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela strömmingsflundrorna i filéer, ta bort ryggfenan.
  2. Frityrsmet: Rör snabbt ihop frityrsmeten, den ska INTE bli helt slät.
  3. Vänd de skurna bitarna i mjöl. Doppa dem sedan i frityrsmeten, låt fisken täckas av ett rätt tjockt skikt. Fritera i 1-2 minuter. Obs! Lägg inte ner för mycket åt gången i oljan. Ta upp och lägg det friterade på papper att rinna av.
  4. Lägg upp i en korg e d med papper i botten. Doppa det friterade i lite dippsås.

Tips

Dippsås: Blanda 3 dl vatten, 1 påse (ca 2 tsk) dashipulver, 3 msk japansk soja och 2 msk mirin i en kastrull. Koka upp. Varmhåll till servering. Bjud finriven rättika och ingefära vid sidan om så att var och en kan "krydda" sin sås efter egen smak. (Tipstexten är avsedd för 4 port.)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 strömmingsflundror (8 st motsvarar ca 300 g)
Frityrsmet
  • 1 äggula
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl vetemjöl + lite mjöl att vända filéerna i
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB