Tekaka i långpanna

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
7
Tekaka i långpanna

Dessa tekakor är ett enkelt bröd i långpanna som ger dig härligt saftiga och mjuka brödbitar. Smidigt och enkelt är det dessutom när du bara trycker ut degen i en långpanna och gräddar i en omgång. Servera gärna tekakorna med en god ost eller marmelad.

Tekaka i långpanna

Ingredienser

16 bitar
50 g  färsk jäst
6 dl  mjölk
2 1/2 tsk  salt
2 msk  strösocker
100 g  rumstempererat smör
ca 13 1/2 dl  vetemjöl (13 1/2 dl motsvarar ca 810 g)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Super easy to make and freeze well too.

Lucy

2023-02-05

Ska det vara röd eller blå jäst

Gunnel

2023-02-05

Hej Gunnel! Vi har provbakat brödet med blå (färg på förpackningen) jäst. 😊Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-02-15

jättegoda, och väldigt smidigt och enkelt, använde torrjäst och det funkade lika bra

Astrid

2023-01-19

Näringsvärde per portion

Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Saffransbullar i långpanna
Betyg 4.6 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med saffran och choklad
Betyg 4.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silviakaka med saffran
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranskladdkaka
Betyg 4.1 av 5.
1014 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffransbullar med vanilj
Betyg 4.6 av 5.
1381 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria lussekatter
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga