Teffgröt med körsbär

Betyg 3.1 av 5.96 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Teffgröt med körsbär

Det glutenfria sädesslaget teff blir här till en gröt med fint nötig smak som drar lite åt råghållet. Gröten vinner på att förberedas dagen före och kan sedan värmas i mikron. Mandeldrycken går att byta mot vanlig mjölk, kokosmjölk, havre- eller sojadryck.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Teffgröt med körsbär

Ingredienser

4 portioner
2 dl teffkorn
1 l osötad mandeldryck
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
3 krm salt
rapsolja (till formen)

Till servering

ca 2 dl tinade körsbär

Gör så här

01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag kör som med majsgröt- några minuter på spisen går bra.

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi1018 KJ / 242 kCal
Fett5 g
Salt1.2 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Dutch baby med risgrynsgröt
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Teffgröt
    Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärskompott med apelsin
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad gröt med äpple och mandelsmör
    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad