Fläderpannacotta med limemarinerade bär

24
2
Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Snabbaste (och godaste) pannacottan gör du enkelt med gelésocker multi. Du slipper blötläggning med gelatinblad och byter du ut vispgrädden mot ett vegetariskt alternativ får en helt vegetabilisk pannacotta. Koka bara i 1 1/2 minut och häll upp i fina glas, låt stelna i kylskåp och vips har du en lyxig dessert som alla älskar!

Skriv ut
Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Ingredienser

4 portioner
4 dl
vispgrädde
1/2 dl
konc flädersaft
1 dl
gelésocker multi (t ex Dansukker)
4 dl
bär av valfri sort
skal och saft från 1
lime (väl tvättad)
1/2 dl
rörsocker strö
2 tsk
vaniljsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild från Dansukker.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Andreas

2020-07-26

Fantastisk smak men trots många timmar i kylen var den undre delen av pannacottan rinnig. Vi behövde betydligt mer gelesocker än vad receptet angav.

Karin

2019-11-20

Jättegod pannacotta och väldigt enkel att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 553 kCal
Fett 40 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 44 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept