Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Snabbaste (och godaste) pannacottan gör du enkelt med gelésocker multi. Du slipper blötläggning med gelatinblad och byter du ut vispgrädden mot ett vegetariskt alternativ får en helt vegetabilisk pannacotta. Koka bara i 1 1/2 minut och häll upp i fina glas, låt stelna i kylskåp och vips har du en lyxig dessert som alla älskar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, saft och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i fyra glas och ställ i kylskåp för att stelna.
  2. Skölj och ansa bären, blanda dem med limeskal och limesaft, socker och vaniljsocker.
  3. Låt stå och marinera tills de ska läggas på pannacottan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Recept och bild från Dansukker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl konc flädersaft
  • 1 dl gelésocker multi (t ex Dansukker)
  • 4 dl bär av valfri sort
  • skal och saft från 1 lime (väl tvättad)
  • 1/2 dl rörsocker strö
  • 2 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2313 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept