Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tarteletter med hallon

Dessa små ljuvliga franska bakverk går nästan inte att beskriva - de måste upplevas! Tarteletter med hallon är något utöver det vanliga och du fyller dem med krämig lemon curd och garnerar med färska hallon. Ett riktigt lyxigt och festligt recept!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smöra och mjöla formarna om du använder tartelettformar av metall.
  3. Kör smör och mjöl i en matberedare eller nyp ihop för hand.
  4. Tillsätt florsocker, ägg och bittermandelarom eller riven bittermandel och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
  5. Tryck ut degen i 15–20 tartelettformar eller engångsformar av aluminium.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, tills de fått fin färg, passa noga. Låt svalna.
  7. Ta försiktigt ut tarteletterna ur formarna genom att trycka ihop ändarna försiktigt och knacka i bottnen. Låt svalna.
  8. Klicka 2 msk lemon curd i varje tartelett och garnera med hallon. Gör gärna egen Lemon curd att fylla med.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i lemon curd.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i lemon curd.

Ingredienser

Portioner: 18 st
Deg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 2 droppar bittermandelarom eller rivna bittermandlar (2 droppar arom motsvarar 2 bittermandlar)
  • ev smör till formarna
  • ev mjöl till formarna
Fyllning
  • ca 200 g lemon curd
  • 150 g färska hallon eller andra frukter och bär
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer