Tarte tatin med rödlök

Tarte tatin är en fransk äppelpaj som gräddas upp och ner. I den här varianten använder vi istället karamelliserad sötsyrlig rödlök som tillsammans med den frasiga smördegen utgör en ljuvlig och inte minst vacker lökpaj perfekt som förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi1629 KJ / 389 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
7 stKan man göra den i långpanna ? Tänkte göra drinktilltugg till många.
Sonja
Hej Sonja! Tänker att det kommer fungera men blir lite svårt när den ska vändas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod med sallad till!! så tycker man att en grönt erat
Lotta
Hej! Hade tänkt ha denna goda som förrätt. Tacksam förslag om vad att bjuda till. Med vänlig hälsning, L
Lisa
Kan den göras någon dag innan och serveras kall?
Emma
Hej Emma. Den bör göras samma dag om den ska hållas sig frasig. Det går att förbereda den samma dag och servera den rumstepererad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Otroligt gott recept, funkar finfint för veganer/glutenintolerant med tex pops glutenfria smördeg till och margarin istället för smör.
Camilla
Enkelt och supergott!
Therese
Äter man roten då?
Sanna-mari
Hej Sanna-Mari! Du skär bort skal och yttre rötter men behåller den inre roten så att löken hålls ihop i vackra skivor. Den kommer bli mjuk av tillagningen. Men om du absolut inte gillar den så går det att skära bort hela roten. Du kommer få ett annat utseende på din paj men den kommer bli god ändå 😊 Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket