Tarte tatin med rödlök

Tarte tatin är en fransk äppelpaj som gräddas upp och ner. I den här varianten använder vi istället karamelliserad sötsyrlig rödlök som tillsammans med den frasiga smördegen utgör en ljuvlig och inte minst vacker lökpaj perfekt som förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi1629 KJ / 389 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegod med sallad till!! så tycker man att en grönt erat
Lotta
2025-05-08Hej! Hade tänkt ha denna goda som förrätt. Tacksam förslag om vad att bjuda till. Med vänlig hälsning, L
Lisa
2024-12-12Kan den göras någon dag innan och serveras kall?
Emma
2024-05-10Hej Emma. Den bör göras samma dag om den ska hållas sig frasig. Det går att förbereda den samma dag och servera den rumstepererad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-05-13