Tarte soleil
4.9Världens godaste

Tarte soleil är ett fantastiskt vackert och ruggigt enkelt tilltugg som du bakar på färdig pizzadeg. Fyll brödet med pesto och riven ost, skär till en sol och vrid brödbitarna till solstrålar. Servera gärna pestobrödet med färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port inklusive färskost och olivolja till servering.
Energi2165 KJ / 515 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater49 g
Protein18 g
Kommentarer
9 stJag använder istället smördeg och de blir så spröda och goda. Köper färdig deg och rullar ut på plåten, brer på fyllningen och täcker med ett till ark. Sen skär jag till solen, penslar och strör lite sesamfrön över innan jag gräddar den. Till jul skär jag den i en form av en gran :)
Veronica
Hej, kan man förbereda kakan på morgonen o grädda den strax innan gästerna kommer? Tycker den är godast nygräddad men vill gärna göra klart tidigare på dagen. Om det ok hur förvarar jag den? I rumstemp eller i kylskåpet? Tack för vägledning!
Eva
Hej Eva! Det går bra att förbereda kakan på morgonen förvara den i kylen och grädda den innan gästerna kommer. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej, jag tyckte att min tarte blev för mycket deg och därmed lite torr o stabbig. Kan man kavla ut degen för att få den tunnare eller håller den inte ihop då? Är rädd för att lägga på för mycket fyllning så att bitarna blir svåra att hantera. Annat tips? Med vänlig hälsning,
Eva
Hej Eva! Det går att kavla ut degen lite, men som du skriver, kavla inte den för tunn så att den inte håller ihop. Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag använder 2 stycken ” POP bakery TRATTORIA tunn och stor a 230 gram. Det blir perfekt och inget spill att skära bort.
Britt
Funkar det med glutenfri pizzadeg?
Matilda
Hej Matilda! Vi har inte provat men det bör det göra. Du får gärna skriva en kommentar om hur det blev om du provar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Det ser jätte gott ut och jag ska absolut prova det. Men vad kan jag bjuda för dricka till detta?
Anne-charlotte
Hej Anne-Charlotte! Skickade din fråga vidare till en sommelier och fick detta svar. Om den serveras som en förrätt eller enklare tilltugg före maten rekommenderas ett rött lite lättare vin med hög syra. Alternativt ett vitt medelfylligt vin, även det med hög syra. Vill man överraska gästerna med något lite annorlunda är en riktigt torr sherry (Fino eller Manzanilla) också ett alternativ. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Lättare att rulla ut direkt på bakplåtspapper och skära ut rundeln där. Bre på fyllning. Lägg på den andra degen och lägg på tallriken o skär sedan bort resterna runt om.
Karin
Vad använde du för pizzadeg? Den jag hade gick inte att hantera. Totalt värdelös
Wanda
Hej Wanda! Vi använde ICAs färdiga pizzadeg när vi provbakade. Hoppas att du vågar och vill testa göra tarte soleil igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Tjusigt👏🏻har inte provat men ska
Jane