Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanelvåfflor med äppelgrädde

Vill du ha en våffla med lite mer smak så testa att göra våfflan på kanel! Servera de nygräddade kanelvåfflorna tillsammans med en frisk och söt äppelgrädde. Kalasgott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 1 min. Låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, kanel och salt i en skål. Tillsätt mjölk, vatten och det avsvalnade matfettet och vispa till en klimpfri smet.
  3. Grädda våfflor av smeten i varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler.
  4. Grädde: Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Blanda i äppelmoset. Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i små, fina tärningar. Blanda ner äppeltärningarna i grädden.
  5. Servera de nygräddade våfflorna med äppelgrädden till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 msk mald kanel
  • 1 krm salt
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vatten
Äppelgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl äppelmos
  • 1 rött äpple
Lägg till i inköpslistan