Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tapenadekrutonger

Tapenadekrutonger är en riktig aptitretare, utmärkt till förrätt eller som tillbehör till annan mat. Tapenaden som du gör på oliver, kapris, sardeller, crème fraiche och gräslök är en magisk kombination och toppat med en rökt mussla blir det utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 225°C.
  2. Skär baguetten i långa skivor och rosta dem lätt i ugnen. Grovhacka oliverna, kapris och sardeller.
  3. Blanda detta med crème fraiche och hackad gräslök. Smaka av med lite peppar.
  4. Stryk tapenaden på bröden och toppa ev med en rökt mussla.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. 
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 1/2 dl oliver
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • peppar
  • ev rökta musslor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?