Tapenade

En smaskig tapenade, gjord på en mix av svarta oliver, sardeller, vitlök och kapris. Tapenaden kryddar du med färsk basilika, svartpeppar, citron och sist men inte minst en rejäl dos härlig olivolja. Gott som dip till rostat bröd.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stHur längehåller den i kylen?
Kirsten
Hej Kirsten! Den håller bara i fyra dagar men om du vill spara den går det faktiskt bra att frysa den. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Alltid lika uppskattad tapenad! Lite extra vitlök lyfter ännu mer
Malena
Mycket bra
Christin
Grundreceptet är kanon. Jag har utvecklat en egen liten lyxvariant med torkade oliver och cocktailkapris , i övrigt allt lika.
Per
Precis som jag ville ha den. Hade bara sardeller på tub, så det fick det bli. Funkade alldeles utmärkt.
Berit
Perfekt. Uteslöt kapris och hade 4 sardeller. Verkligen gott för den som gillar sältan.
Annette
Supergod!! Hade i mer citron och vitlök och den blev helt suverän. /Åsa
Åsa helena
En extra vitlök och något mer peppar, backa mängden olja något. Annars kanon!
Léon
Stor besvikelse! Följde receptet till punkt och pricka men var dock lite tveksam över TVÅ, normalstora, vitlöksklyftor. Jag borde ha lyssnat på magkänslan där.. Smakar övervägande vitlök, ettersalt (3 sardeller räcker gott) och därtill för lite syra men det kan man ju rädda med att lägga in en extra tsk citronsaft i efterhand. Rekommenderar även 2 krm svartpeppar. Kan inte för mitt liv begripa receptet har så högt snittbetyg. Men smaken är ju olika. Gillar man salt "vitlökstapenade" så är det säkert en succé.
Paula
Alla mina gäster ville ha detta recept.
Eva