Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tapenade

Tapenade är supergott att äta som tilltugg på en mjuk brödbit. Du gör tapenaden på oliver, kapris, sardellfiléer, vitlök, olja och tomtpuré. Ställ fram i små skålar och servera på bjudningen.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa allt med mixerstav eller i en matberedare.
  2. Lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

  • 2 dl svarta oliver (urkärnade)
  • 1 1/2 dl små kapris (1 1/2 dl motsvarar 2 burkar à 55 g)
  • 2 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
Lägg till i inköpslistan